Acasă animale
Categorie:

animale

Frumusețea este un concept complex și adesea subiectiv, dar în ultimii ani a suferit o schimbare. În lumea modei, limitele a ceea ce este frumos și a ceea ce nu este sunt estompate. Acest lucru a deschis calea modelelor de dimensiuni mari care își arată cu mândrie formele și sunt încrezători în ei înșiși, nu încearcă să atingă idealurile altcuiva. Frumusețea este la fel de perfectă pe cât este de neînțeles.

Aceste modele merg de-a lungul podiumului, arătând nu numai haine, ci și distrugând stereotipurile. Derulați în jos și uitați-vă la aceste frumuseți!

1. Stephanie Yeboah

Pe lângă munca de modelare, această doamnă este și o bloggeră de succes care împărtășește conținut legat de percepția corpului nostru, sănătatea mintală și stima de sine. Este pasionată de modă și scrie articole. Stephanie este, de asemenea, o feministă declarată care a ținut conferințe la instituții de conducere, cum ar fi Universitatea din Oxford.

2. Naomi Shimada

Acest model nu a fost limitat nici de standardele ei, nici de naționalitatea ei. Ea și-a folosit trecutul pentru a se descrie ca cetățean al lumii, deoarece tatăl ei este Japonez, mama ei este olandezo-canadiană și Naomi însăși a trăit în Japonia, Marea Britanie, SUA și Spania. A ajutat-o să comunice cu diferite persoane din întreaga lume.

3. Ana Carabajal

La vârsta de 9 ani, Ana a avut un accident în care și-a rănit genunchiul. La acea vreme, a suferit mai multe intervenții chirurgicale și a trebuit să o facă din nou la vârsta de 21 de ani, a fost supusă reabilitării, ceea ce a făcut-o să-și aprecieze sănătatea și să-și iubească corpul. Modelul Mexican și-a început cariera la sugestia unui fotograf de modă și a vorbit pentru prima dată la TED, în care a menționat, printre altele, că „corpul perfect este al tău, pentru că nu ai altul.”

4. Simone Charles

Simone a devenit faimoasă în 2013, când abia avea 20 de ani.

Ea studia la universitate Când a câștigat un concurs organizat de Agenția Models 1+ Pentru modele plus-size, la care au participat aproximativ 5.600 de participanți. În prezent, are propria platformă online numită Curve Board, unde își împărtășește gândurile despre cum să-și privească corpul pozitiv.

Reclamă

De obicei, pisicilor nu le plac călătoriile. Le place rutina și casa lor, deoarece se simt în siguranță în ea. Există două modalități de a vă rezolva problema.

1. Faceți ca transportatorul să facă parte din casă
Lăsați-l deschis unde pisica se va simți confortabil odihnindu-se în el. De asemenea, puneți înăuntru așternutul ei preferat și aduceți în cușcă dulciuri.

Nu vă forțați pisica să intre în transportor și nu o deranjați acolo – faceți din el un loc în care se va simți mereu confortabil și relaxat. Apoi îi va fi mai ușor să călătorească în casa ei.

De asemenea, merită să alegeți cu atenție un transportator: este mai bine să alegeți un model din plastic rezistent, în care puteți deschide ușa și îndepărta complet partea superioară fără a deranja pisica. Acest lucru este deosebit de important pentru a călători la cabinetul veterinar.

Va fi mult mai ușor pentru medic să se „înțeleagă” cu pisica dacă aceasta se află într-o astfel de cușcă. Iar atunci când călătoriți, puteți acoperi transportatorul cu o plapumă, lăsând o fereastră mică: în acest fel pisica va fi mai calmă.

Pagini: 1 2

Reclamă

Oamenii de știință nu au ajuns încă la un acord asupra a ceea ce înseamnă inteligența. Acest concept este prea larg: include capacitatea de a se recunoaște pe sine ca persoană distinctă, abilitățile sociale, capacitatea de a rezolva probleme logice complicate și curiozitatea, adică setea de informații noi și de experimentare. De aceea, poate fi atât de dificil să se evalueze nivelul de inteligență al unei ființe vii. Dar se fac încercări.

În 2005, biologul canadian Louis Lefebvre a propus determinarea IQ-ului păsărilor în funcție de gradul de ingeniozitate de care dau dovadă atunci când își caută hrana. Lefebvre a studiat sute de publicații științifice din revistele ornitologice mondiale și pe baza acestora a numit cele mai ingenioase păsări. Corbii, șoimii, șoimii, șoimii, ciocănitoarele și heronii s-au dovedit a fi cele mai „inteligente” atunci când vine vorba de găsirea hranei.

Cu toate acestea, Lefebvre însuși a făcut o remarcă: ratingul întocmit de el vorbește nu atât despre măsura în care anumite păsări sunt inteligente, cât despre „inovația” lor, adică despre capacitatea de a găsi soluții non-standard.

Dacă vorbim despre diferite tipuri de activitate intelectuală, nu doar despre ingeniozitatea în căutarea hranei, așa după modelul lui Lefebvre, ratingul celor mai inteligente păsări ar putea fi diferit.

Studiile ornitologilor confirmă faptul că abilitățile mentale ale păsărilor sunt mult mai apropiate de cele ale oamenilor decât credeam până acum. Iar unele „deștepte” au abilități cognitive atât de remarcabile încât depășesc primatele, copiii mici și chiar oamenii adulți.

1. Corbii
Există motive să credem că aceste animale cu pene ar putea fi unele dintre cele mai inteligente animale de pe Pământ.

Ei pot număra până la cinci. Folosesc unelte, de exemplu bețe, pentru a culege insecte din butucii de copaci morți. Creează unelte complexe, precum extinderea lungimii unui băț pentru a ajunge la o piesă care este prea departe.

 

Abilitățile ciorilor i-au impresionat pe oamenii de știință, deoarece înainte se credea că doar oamenii și maimuțele mari sunt capabili să inventeze unelte din mai multe părți.

Și, de asemenea, aceste pene pot stabili relații cauză-efect nu mai rău decât copiii de 7 ani. Și, în general, se pare că ne studiază pe noi, homo sapiens, cu nu mai puțin interes decât noi pe ei. Cel puțin se știe că ciorile au o memorie excelentă a fețelor și că sunt capabile să se înfurie pe anumite persoane.

 

Pagini: 1 2

Reclamă

Informații generale
Numele rasei: pisica abisiniană.
Țara de origine: Etiopia.
Greutate: între 4,5 și 7 kg.
Înălțime la greabăn: 28-32 cm.
Speranța de viață: până la 15 ani și chiar mai mult.
Preț: de la 15 000 la 35 000 de ruble și mai scump.

 

Nu există o opinie unitară cu privire la originea acestei rase. Deși chiar și vechii egipteni venerau pisicile, frescele și sculpturile cărora sunt remarcabil de asemănătoare cu abisinii moderni. Potrivit unei teorii bazate pe cercetări genetice, este posibil ca aceste pisici să fi descins din animalele din Asia de Sud-Est și de pe coasta Oceanului Indian.

În același timp, se remarcă și asemănarea externă a abisinienilor cu pisicile sălbatice africane. Deși forma sa modernă a rasei a primit mulțumită crescătorilor britanici, care s-au angajat în ea încă din secolul al XIX-lea.

Pisicile abisiniene sunt animale flexibile, puternice și musculoase de talie medie. Capul lor are forma unei pene ușor rotunjite, iar botul nu este ascuțit. Urechile sunt mari, late, cu baza în formă de bol.

Ochii sunt migdalați, mari și expresivi. Corpul cu mușchi bine dezvoltați, dar în același timp grațios. Picioarele sunt bine proporționate, subțiri, cu labe ovale și compacte. Coada este destul de lungă, îngustându-se spre capăt.

Blana pisicilor Abisiniene este lucioasă, moale, mătăsoasă, cu o textură fină, dar densă și elastică la atingere. Lungimea este medie, cu 2-3 dungi de culoare închisă de tip ticking pe fiecare fir de păr. Culorile blănii sunt wild, sorrel, fawn și albastru.

 

Care este caracterul pisicilor abisiniene?
Animalele din această rasă sunt active, jucăușe și foarte curioase din fire. Dacă nu dorm sau nu mănâncă, sunt aproape sigur în mișcare și aproape de o persoană.

Datorită istețimii lor naturale, aceste pisici pot fi învățate trucuri simple, de exemplu cu ajutorul unui clicker special. De asemenea, multe dintre ele se obișnuiesc rapid cu hamul și ies de bunăvoie la plimbare. Acordați atenție educației animalului de companie în ansamblul său, altfel, în timp, poate deveni pur și simplu imposibil de gestionat.

Modul în care pisicile abisine se înțeleg cu adulții
Aceste pisicuțe sunt independente, dar foarte atașate de oameni. Ele nu vor observa relaxat ceea ce se întâmplă din exterior, ci vor încerca să ia parte la tot. A fi în centrul atenției este foarte important pentru ele.

Așadar, nu fiți surprinși dacă pisica abisiniană se va așeza confortabil pe umărul dumneavoastră sau vă va sări în poală în cel mai neașteptat moment. Deși se poate lăsa ușor distrasă de propriile distracții, de exemplu, să sară pe un raft sau să urmărească o pradă imaginară.

Carolyn Osier, o cunoscută crescătoare din SUA, caracterizează rasa în ghidul său pentru potențialii proprietari: „Dacă alegeți o pisică abisiniană, nu vă veți putea plânge niciodată că nu vă înțelege nimeni. Aceste animale sunt excelente în a antrena oamenii să facă exact ceea ce vor ele”.

Modul în care se înțeleg pisicile abisineze cu copiii
Iubitorii de jocuri active sunt fericiți să petreacă timp cu cei mai tineri membri ai familiei. Participă de bunăvoie la distracția comună.

Modul în care se înțeleg pisicile abisineze cu alte animale de companie
Aceste animale de companie se pot înțelege cu alte pisici și câini, iar uneori devin adevărații lor prieteni și tovarăși. Deși uneori pot fi geloase pe vecinii lor cu patru picioare.

Dar să vă așteptați ca pisica abisiniană să se înțeleagă cu hamsteri sau papagali, nu merită. Animalele lor de companie care toarce le percep doar ca pe niște prăzi și nu vor pierde nicio ocazie de a vâna.

Pagini: 1 2 3

Reclamă

1. Cutiile ajută să facă față stresului
La fel ca tine, pisicile vor uneori să fie singure și să scape de problemele lor. De aceea, ele încearcă să găsească un colț în care să nu le vadă nimeni și de unde pot urmări ce se întâmplă în jurul lor.
Pisicile nu se pricep deloc la rezolvarea conflictelor și, în orice situație stresantă, urmează o strategie de evitare.
Medicul veterinar Claudia Wink a studiat comportamentul pisicilor dintr-un adăpost olandez. Ea a efectuat un studiu și a descoperit că pisicile resimt mai puțin stres și se acomodează mai repede într-un loc necunoscut dacă au propriul lor ascunziș. Iar o cutie este locul perfect pentru asta.
Pisicile, prin natura lor, sunt prădători cărora le place să stea la pândă. Spre deosebire de animalele de pradă mari, ele nu își urmăresc prada. Pisicile au o tactică diferită: se ascund și apoi își atacă prada pe neașteptate. Cutia este ascunzătoarea perfectă pentru vânătoare. Cu toate acestea, în lipsa a ceva mai bun, trebuie să atace picioarele proprietarului.

3. Este caldă și miroase bine.
Temperatura ideală a camerei pentru pisici este de 30-36 °C. Pentru oameni este cu aproape 10 grade mai mică – 18-22 °C. De aceea, pisicile caută mereu locuri calde – un calorifer, un laptop care funcționează, un pervaz încălzit de soare. Și, bineînțeles, cutii de carton, care sunt excelente pentru a se încălzi.
Cartonul este popular printre pisici pentru încă un motiv. La fel ca un teanc de ziare sau un sertar de birou, păstrează mirosul de lemn. Simțul ascuțit al pisicilor captează mirosul, pe care îl adoră și care le amintește de sălbăticie.

 

Pagini: 1 2

Reclamă

Obișnuiam să credem că câinii își exprimă emoțiile prin expresiile faciale, ba chiar ne influențează atitudinea față de ei. S-a dovedit că acei câini care ridică sprâncenele și privesc cu ochi mari și triști sunt mai predispuși să fie luați din adăposturi.

Multe animale, inclusiv oamenii, arată trist atunci când sunt triste, indiferent dacă cineva le vede sau nu. Dar dacă un animal adoptă în mod special o anumită expresie atunci când i se acordă atenție, acesta este un mijloc de comunicare. Și, aparent, câinii știu să facă asta.

Potrivit unui studiu realizat de zoopsihologi, cățeii folosesc mai des expresii faciale atunci când stăpânii lor se uită la ei. În timpul experimentului, acest lucru s-a întâmplat indiferent dacă li s-a dat sau nu mâncare (care este mult mai atractivă pentru câini decât contactul uman).

Prin urmare, oamenii de știință au concluzionat că mimetismul nu este doar o reacție involuntară la excitare. Altfel, câinii l-ar folosi cu aceeași frecvență atât atunci când primesc mâncare, cât și atunci când stabilesc contact vizual cu oamenii. Această concluzie poate părea evidentă, dar numai pentru că am ajuns să ne așteptăm la emoții umane din partea animalelor de companie.

De exemplu, credem că un câine sau o pisică care a făcut ceva greșit se simte vinovat și înțelege de ce este pedepsit. Dar oamenii de știință au descoperit că animalele folosesc pur și simplu expresiile faciale pentru a atenua furia stăpânilor lor. Ele nu se simt vinovate și nu își dau seama ce au greșit.

Pagini: 1 2

Reclamă

Contacte

Riappsladi SRL
Strada 9 Mai 60, Sibiu 550201, România
+40744706553
[email protected]

Renunțarea la răspundere:

Acest site nu este destinat să fie diagnosticat. Rezultatele pot varia. Aceste informații nu reprezintă o recomandare directă și nu trebuie interpretate ca atare. Ele nu înlocuiesc o consultație sau o examinare personală de către un profesionist autorizat. Consultați un profesionist înainte de a începe o nouă dietă sau de a lua suplimente. Informațiile furnizate trebuie folosite ca o recomandare pentru un stil de viață permanent și nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată.